Кулінарія

Салат з курячою грудкою і смаженою цибулею

Сьогодні розповім рецепт простого салату, який досить швидко готуватися і також швидко з’їдається. Хоч інгредієнти в салаті звичайні, зате заправка цікава.

Для приготування нам знадобиться:

  • філе курячої грудки
  • 2 яйця
  • 2 солоних огірка (або маринованих)
  • 1 цибулина
  • 4-5 ст. л. сметани
  • 1 ч. л. гірчиці (суміш звичайної і зернистої)
  • 1 неповна ст. л. борошна
  • 1 ч. л. лимонного соку

1. Готуємо всі інгредієнти

2. Філе курячої грудки обсипаємо Вашими улюбленими спеціями для курки і відправляємо обсмажуватися на сковороду в парі крапель рослинного масла до готовності.

3. Готове філе остуджуємо.

4. Яйця ретельно розмішуємо з борошном і смажимо 2 млинчика

5. Цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями і обсмажуємо в мінімальній кількості олії на сковороді до підрум’янення.

6. У ємність викладаємо нарізані соломкою огірки. Мені попалися водянисті і я трохи віджати від розсолу.

7. Туди ж відправляємо нарізані соломкою яєчні млинці.

8. Далі додаємо остиглий смажену цибулю.

9. Курячу грудку нарізаємо тонкою соломкою і також відправляємо в салатник.

10. Готуємо соус. Для цього в сметану видавлюємо лимонний сік і додаємо гірчицю. Додаємо сіль за смаком. Усе ретельно розмішуємо і заправляємо салат.

Отримуємо ситний салат з оригінальною заправкою, який подобається і чоловікам, і жінкам.

Було б ідеально прикрасити зеленню, але у мене сьогодні просто так, без декору.